Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bengterik Busk/SVT

Helen Sjöholm i ”hemlig” föreställning i Lillhärdal

Uppdaterad
Publicerad

Det var mycket hemlighetsmakeri när Helen Sjöholm gästade ett nästintill fullsatt Folkets hus i Lillhärdal på torsdagskvällen.

Det är Riksteatern som är ute på turné med ”Nassim”.  Det speciella med turnén är att det är samma manus men en ny skådespelare på varje ställe och att denne får manuset först när han eller hon gjort entré.

Därför är Riksteatern noga med att ingenting om själva föreställningen får läcka ut för då skulle överraskningseffekten för nästa skådespelare och nästa publik gå förlorad.

”Det blir en nervkittlande, inspirerande och berörande kväll med förbluffande element och möten som varken skådespelaren eller publiken kan föreställa sig”, skriver Riksteatern på sin hemsida. Och precis så blev det i Folkets hus i Lillhärdal den här kvällen.

Pjäsen är skriven av den iranske dramatikern Nassim Soleimanpour och är en uppföljare till ”Vit kanin, röd kanin” som hade samma koncept.

Föreställningen i Lilllhärdal sattes upp i samarbete med den lokala teaterföreningen Mosippan.

Nassim har också under de senaste veckorna satts upp i Kluk, Östersund och Funäsdalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.