Hemsjukvården i Östersunds kommun dras in i konflikten 20 maj om parterna inte kommer överens. Foto: Nina Varumo / SvD / TT

Hemsjukvården i Östersund dras in i vårdkonflikten

Uppdaterad
Publicerad

Vårdförbundet utökar övertidsblockaden. Östersunds kommun är en av 29 kommuner där sjuksköterskor inom hemsjukvården och elevhälsan stoppas från all övertid.

Har parterna Vårdförbundet och arbetsgivaren SKR, Sveriges kommuner och regioner inte nått en lösning innan 20 maj så utökas övertidsstoppet. Cirka ytterligare 5000 medlemmar i vårdförbundet ska då inte arbeta övertid.

Enligt ordförande för Vårdförbundet Sineva Ribeiro kan det drabba cancersjuka, äldre och barn som vårdas hemma och på äldreboenden.

Sedan tidigare är 63 000 medlemmar i landet uttagna i övertidsblockaden.

Enligt biträdande omsorgschefen i Östersunds kommun, Ulrika Nyberg, har man nyligen nåtts av beskedet och har därför ingen kommentar att ge i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.