Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi vill inte bli ett nytt akutboende utan vårt syfte är att det ska kunna bli självförsörjande i slutändan”- se mer om det nya härbärget som planeras i Östersund i klippet. Foto: Eva Danielsson/SVT

Hjärte Center i Östersund vill öppna härbärge: ”Det är jättemånga som är hemlösa”

Uppdaterad
Publicerad

Hemlösheten i Sverige är fortsatt kvar på hög nivå enligt Socialstyrelsens senaste rapport, och mörkertalet är stort. Därför vill den ideella kristna föreningen Hjärte Center öppna ett härbärge.

Hjärte Center håller till i Storsjökyrkans lokaler i Östersund och det är i undervåningen som föreningen planerar att öppna ett härbärge.

– Vår vision är att ha ett härbärge med sysselsättning och att det blir som ett kollektiv, att de som bor på härbärget även sköter om sysselsättningen så det blir som deras hus, säger Rose-Marie Viklund, föreståndare på Hjärte Center.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.