Pensionärsdansen på OSD hotad. PRO klarar inte hyreshöjningen. Foto: SVT

Höjd hyra kan stoppa dansen

Uppdaterad
Publicerad

OSD i Östersund vill höja hyran från 4000 till 7500 kronor per kväll. Men då går PRO back och kan tvingas ställa in söndagsdansen.

– Det kommer inte att gå ihop sig, säger Elsy Sandbom. Banden kostar cirka 8000 kronor varje gång och 100 kronor i inträde är det som vi kan ta för att så många som möjligt ska ha råd att komma hit.

150 danssugna varje söndag

Varje söndag kommer cirka 150 äldre till OSD för att dansa. Det kommer danssugna från hela länet. Kjell Pålsson åker sju mil från Föllinge varje söndag.

– Jag kommer alltid hit, säger han. Jag blir så glad och positiv av att dansa.

Viktig friskvård

– Det är verkligen friskvård. Vi rör oss i flera timmar och det handlar om gemenskap. Och kärlek kan uppstå , säger Elsy Sandbom och virvlar vidare i dansen.

Förslag på hyreshöjning

Bolaget som driver verksamheten på OSD och Storsjöteatern har, enligt PRO, aviserat en hyreshöjning från 4000 kronor till 7 500 kronor eller till 6000 kronor om samtliga besökare köper fika för minst 50 kronor.

TV: Se hela inslaget på SVT Play.

LÄS MER: Föreningen vill ha täckning för kostnader

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.