Ingrid Persson har en lång relation till väg 314 då hon åkt på den ända sedan barnsben. I klippet ovan kan du höra henne sjunga en hyllningssång till den slitna vägen ackompanjerad av Torbjörn Nygren på dragspel. Foto: Privat

Hör Ingrids hyllningssång till väg 314

Uppdaterad
Publicerad

Ingrid Persson i Ytterhogdal tröttnade på allt negativt som skrivs om väg 314 och bestämde sig istället för att hylla vägen som följt henne genom livet. Det resulterade i hyllningssången ”Gamla väg 314” som hon la ut i sociala medier. I klippet kan du höra när Ingrid tar ton. 

Ingrid persson är född i en liten by som ligger längs väg 314 som går mellan Ytterhogdal och Kölsillre och under hela hennes liv har vägen haft en stor betydelse.

– Väg 314 har varit som en del av min familj. Det var den vägen jag åkte skolbuss på till skolan och fösrsökte få lift längs när jag ville på dans när jag var yngre, säger hon.

Tröttnade på klagomålen

Låten ”Gamla väg 314” kom till då det var många som hade klagat på vägen och att den var svår att köra på.

– Folk har länge skällt och svurit över vägen men det är ju inte vägstackarens fel att den är sliten. Den förtjänar bättre och vi borde klaga på de som har ansvar att reparera vägen istället, säger Persson.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.