Det spökar på Grand hotell i Strömsund, om man får tro historierna. Foto: SVT

Hör spökhistorier från Strömsund

Uppdaterad
Publicerad

Det ryktas om att det spökar på Grand Hotell i Strömsund och när vi på SVT Nyheter Jämtland åker dit och hälsar på visar det sig att det finns massvis med märkliga historier att ta del av.

Vi besökte Grand Hotell i Strömsund för att höra om det finns någon sanning i ryktena om att det ska vandra spöken i huset. Enligt många av de som både jobbar och bott på hotellet så har det hänt en hel del oförklarliga saker.

Huset är 100 år

Byggnaden står i centrala Strömsund och det har den gjort i drygt hundra år. Huset byggdes år 1909 och det har sedan dess bedrivits en hel del olika verksamheter i det. Bland annat har där legat en bank, en livsmedelsbutik och restauranger.

Just nu hyrs det ut hotellrum på den översta våningen medan den andra våningen är ett företagshotell.

Känns inte hotfullt

De flesta tycker inte att det känns hotfullt i byggnaden, utan att de spöken som har visat sig är trevliga och gärna får vara kvar. Däremot finns det lite delade meningar om hur stämningen är nere i källaren och i rum 207.

TV: Se hela inslaget från Grand Hotell här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.