Vid en brand på fredagskvällen totalförstördes klubbstugan för Brunflo Brukshundklubb. Branden är sannolikt anlagd. Foto: Bo Thorhuus

Hundklubben miste sin klubbstuga i misstänkt anlagd brand

Uppdaterad
Publicerad

Det råder förstämning i Brunflo Brukshundklubb, sedan föreningens klubbstuga brann ner natten mot lördag. Att någon tänt eld på stugan betvivlar inte vice ordförande Bosse Thorhuus.

– Det är vår klubbstuga som brunnit. Det är väl några skitstövlar som varit där. Det fanns ingen el i kåken, så det är säkert någon som har tuttat på, säger han dagen efter branden.

Räddningstjänsten kunde inte rädda stugan, som stod ensligt till utan insyn. Bosse Thorhuus gick ut på lördagen och fotograferade förödelsen.

Varit problem tidigare

Det har varit problem tidigare med oönskat besök i stugan, som var en röd liten stuga med altan.

– Vi har haft flera inbrott där, det här känns som kulmen på alltihop, säger Bosse Thorhuus till SVT.

Sommartid har klubben aktiviteter vid stugan mest hela tiden, berättar han. Nu är frågan hur den akuta situationen ska lösas. Kontakt med försäkringsbolag ska tas, och styrelsen ska hålla möte.

– Vi får väl se om vi kan få till något nytt, det är inte så lätt. Det kostar ju pengar, och försäkringen brukar inte täcka.

”Får sitta ute och fika”

Hur sommarens planer påverkas är frågan.

– Det är ju kurser och sådant som är igång, vi får se hur vi löser det på något sätt. Vi får sitta ute och fika, säger Bosse Thorhuus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.