Hur märker du av inflationen och har du något spartips som du kan dela med dig av i chatten nedan? Foto: Henrik Montgomery/TT

Chatt: Hur märker du av inflationen?

Uppdaterad
Publicerad

Upplever du att det blivit dyrare med den höga inflationen som råder just nu? Vad gör du för att parera de ökade kostnaderna?

Se spartipsen som vår publik delade med sig av i chatten här nedanför.

Hur märker du av inflationen?

Nu har vi stängt chatten för den här gången, tack för era tips och kommentarer!

Pinglan • Tur jag får mat till hönsen (och egna ägg),får säckvis med frukt och grönt JAG kan äta då det aldrig är dålig mat. Även bröd som plockas bort 4dagar före bäst före datum och eldas upp har jag frysen full av. Så butiken är knappast miljöspar medveten!! Är pensionär och tvingas jobba för att klara mig. Huvudsaken alla flyktingar har det bra.

Nils • Just nu känns det ju som att man behöver sälja en njure för att kunna göra något kul i sommar. Jäklar det gick undan med prisracet när det blev 2022. Och drivmedel är ju sjukt så man måste blunda när man tankar! Trevlig sommar allihop och kom i håg att inte heller myggmedel är gratis! ☀️

Tummelisa • Jag oroar mig för att det kommer att bli medelklassen som tar stryk först den här gången. Vi som lånat en del och vant oss vid att ha det ganska bra. Och som sett cirka fem-tio års löneutveckling gå upp i rök de senaste månaderna. Sen slutar vi konsumera, och åka runt och så ökar arbetslösheten osv. Ursäkta deprimerande, men jag känner mig väldigt pessimistisk just nu,

Margareta • Sparar genom att göra eget bregott, googla så ser ni hur lätt det är. Kostar bara hälften av ett köpt bregottpaket. Gör egen flytande tvål. Tjänar 100-lappar. Bra med pumptvål om man har barn. Bakar allt själv. Lagar mat från grunden. O slänger aldrig någonting! Vi har en lön o två växande tonårspojkar!

Student • Efter hyra på lägenhet, mat samt busskort (som kostar 1600/mån) finns det knappt pengar kvar. Har en bil då jag bor på landsbygden men det är helt otänkbart att ta den till skolan, kör så absolut lite jag bara kan. Handlar "Ät-snart-mat" så mycket det går och går aldrig på restaurang eller krog längre. Får planera ekonomin in i minsta detalj för att klara mig varje månad. Har fått konstanta ångest- och sömnproblem pga ekonomin. Jobbar extra så mycket det är tillåtet från CSN, men orkar och hinner då knappt med skolan.

Ida-Maria • Hejsan! Det är bra att ni tar upp det här. Vi är många som får dra åt en redan tajt svångrem ytterligare. En sak som jag tänker på inför hösten, jag har tre skolbarn, de väntas ha med sig frukt varje dag. När det inte finns billiga äpplen eller bananer kan det kosta 25 kr per dag. Det blir 125 kr i veckan. 500 kr i månaden. Ett tydligt tecken på att den svenska skolan inte är kostnadsfri. Tror att det är många barn som kommer att ”glömma” frukt ofta när höstterminen börjar.

Storfiskarn • 1 tips det finns fortfarande mycke kanadaröding i Storsjön. Bra mat å billig.

Marie Pettersson • Priserna är betydligt dyrare än vad ni anger, och bor man på landsbygden utan bil där en enda butik som har hemkörning är 30-80% dyrare,så det är bara att låta bli frukt och grönsaker.mitt tips är släng ingenting,i princip allt går att frysa in.och skippa läsk,chips godis,och allt smink parfym o.s.v är inte ett måste varje dag

Skrållan • Lägger inga pengar på varken kläder, alkohol, godis, nöjen osv.
Än så länge kan jag betala räkningarna.
Men är orolig för alla som lånat pengar till bostad, bil, skoter osv. För det måste folk ha gjort. Med de löner som är i Jämtland kan inte folk ha sparat sig till den konsumtionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.