Det ringer hyresgäster som gråter, säger Anne-Christine Strömberg, ordförande i Hyresgästföreningen Storsjöbygden. Hör henne berätta mer i klippet.

Hyresgästföreningen: rekord i samtal från oroliga hyresgäster hos Östersundshem

Uppdaterad
Publicerad

Östersundshem genomför en omfattande renovering av tusentals lägenheter. Hyresgästföreningen förhandlar just nu med Östersundshem om hyresnivån.

Hyresgästföreningen har haft flera möten med samrådsgrupper i kvarteret Hjorten och telefonsamtalen är många.

– Jag har aldrig tidigare tagit emot så många oroliga och ledsna hyresgäster, säger Anne-Christine Strömberg som är ordförande i föreningen Storsjöbygden.

Uppgift om höjning 50 procent

Hyresgästföreningen har i media uppgett att det finns uppgifter om att det kan handla om en hyreshöjning på cirka 50 procent.

– Det låter inte bra om det är så, säger Anne-Christine Strömberg. Men jag kan inte kommentera siffror när det pågår förhandlingar.

Anne-Christine Strömberg påpekar att många hyresgäster efterlyser information.

– De vill veta hur renoveringarna ska gå till och var de ska bo under tiden. Jag tycker Östersundshem måste bli bättre med att informera hyresgästerna om vad som ska hända.

Hör Anne-Christine Strömberg om hyresgästernas oro och frågor i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.