Den här hälsningen har tagits bort

ICA-handlare hotad

Uppdaterad
Publicerad

ICA Ladan i Kaxås omtalade hälsning på Facebook för att välkomna flyktingar till bygden har nu tagits bort. Anledningen är att handlaren Bo Oskarsson blivit hotad på flera andra internetsidor.
Hoten kommer troligtvis att anmälas.

Det var i fredags som ICA Ladan publicerade en hälsning på sin facebooksida där flyktingarna från Syrien välkomnades blev snabbt en snackis i sociala medier. Under söndagen var det det mest omtalade ämnet på Twitter till exempel.

Hotfulla kommentarer

Men spridningen har fått negativa konsekvenser.  Ganska snart blev handlaren Bo Oskarsson uppmärksammad på hotfulla kommentarer på andra sidor.

– Bland annat fanns hotfulla kommentarer på en sida som heter Avpixlat, säger Bo Oskarsson till SVT Jämtlandsnytt. På någon annan sida skrevs att jag skulle hänga från en lyktstolpe.

Polisanmälan

Därför har han nu valt att ta bort inlägget från butikens Facebooksida och han överväger att göra en polisanmälan.

– Jag har talat med ICA:s jurister och de råder mig att anmäla hoten till polisen, säger Bo Oskarsson. Jag får se hur jag gör. Det hela är i allafall väldigt tråkigt och obehagligt och absolut ingenting jag hade väntat mig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer