Nu invigs Åre Ridklubbs nya ridhus ”Dröm som blir verklighet”

Publicerad

Sen 2007 har Åre Ridklubb bedrivit ridskoleverksamhet och haft alla lektioner utomhus i regn, storm, snö och kyla. Nu invigs klubbens nya ridhus.

Med stöd från Allmänna arvsfonden, EU via Landsbygdsprogrammet, Åre Kommun samt privata och företagssponsorer så står nu det nya ridhuset klart.

– Det känns helt fantastiskt att få inviga ridhuset! Nu kan vi äntligen säkerställa en hållbar verksamhet året runt och inte behöva ställa in ridlektioner på grund av vädret, säger Karin Eklund, verksamhetschef på Åre Ridklubb

200 elever som rider varje vecka

Satsningarna på stall och ridhus har arbetats fram och drivits på ideell bas av engagerade personer i föreningen.

– Det är oerhört roligt, men också lite läskigt att driva så här stora projekt på ideell basis – och dessutom under en pandemi. Men med det engagemang som finns här i dalgången blir jag varm i hjärtat när vi nu landat ett ridhus i Åredalen, säger Anna-Karin Lundmark, ordförande i Åre Ridklubb.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.