Polisen varnar för inbrottstjuvar. Foto: SVT arkiv

Inbrottsliga tillbaka i Sverige – polisen: ”Var uppmärksam”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i region nord menar att de har indikationer på att en inbrottsliga som härjade i Norrland förra hösten verkar vara på väg tillbaka. Nu vill polisen att man ska vara uppmärksam.

I bland annat Dvärsätt har man lagt ut stenar på trappan och på bildäck för att se om någon är hemma och plockar bort dem eller om bilen flyttas och stenen ramlar av. Polisen vill att man ska vara vaksam på personer och fordon som rör sig i området där man bor och fota registreringsnummer. Det har också hänt att tjuvar tagit sig till en adress med cykel. Villaägare i Krokom har ringt in och informerat Polisen att de fångar okända individer på deras övervakningskameror.

Polisen skriver att ett effektivt sätt att skydda sig mot inbrott är att samverka med grannar, exempelvis genom att hålla koll åt en granne som är bortrest.

De skriver även att man kan arrangera saker så det ser ut som att någon är hemma. Men även att hålla utkik, enligt polisen är uppmärksamma grannar viktiga för att klara upp inbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.