Flera av Norrtågs tågsträckor ställs in i helgen. Istället sätts ersättningsbussar in. Foto: SVT arkiv

Norrtåg har personalbrist – tåg genom i Jämtland och Västernorrland ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen tvingades Norrtåg att ställa in flera tåg på grund av sjukskrivningar. Även under söndagen kommer tåg att ställas in.

Istället sätts ersättningsbussar in. 

Under lördag eftermiddag skulle egentligen ett Norrtåg gå från Duved till Sundsvall. Men tåget har ställts in eftersom det saknas personal. Istället ersätter buss den berörda sträckan. Det var ÖP först att berätta om.

Även tåg tidigare under dagen ställdes in av samma orsak, bland annat ett tåg från Umeå till Sundsvall och ett tåg från Sundsvall till Duved.

– Vi fick akuta sjukskrivningar i fredags och då räckte tillslut inte personalen till, säger Stefan Linder som är pressansvarig på Vy tåg som är operatören för Norrtåg.

Inställda tåg även under söndagen

Personalbristen gör att även en del tåg kommer att ställas in under söndagen. Stefan Linder poängterar att de i samtliga fall kommer att sätta in ersätttningsbussar. Han uppmanar passagerare att ha koll på trafikinformationen för att veta om så blir fallet.

Kan problemen fortgå även efter helgen?

– Nej, det hoppas vi inte. Från måndagen ser det bättre ut, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer