Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lagkänslan inom kommunförvaltningen i Härjedalen har kraftigt stärkts säger optimeringskoordinatorerna Anki Holmin och Linda Jäderberg. Hör hur arbetet förändrats i videon. Foto: Julia Örtegren/SVT

IT-systemen slogs ut i Härjedalens kommun – då stärktes lagkänslan

Publicerad

Alla system i Härjedalens kommun ligger fortfarande nere efter IT-attacken. Men lagkänslan är starkare än vanligt.

– Det ändrar vardagsbilden på jobbet drastiskt och det är ganska roligt att nypa i lite nya saker även om det är utmanande, säger Anki Holmin, optimeringskoordinator på Härjedalens kommun.

Inne i kommunhuset jobbas det febrilt för att lösa både dagliga utmaningar som att få gång systemen igen efter IT-attacken 23 december. Några datorer har man lyckats låsa upp men alla system är fortfarande nere och man har ingen prognos när det kan vara igång igen.

”Alla är jättepeppade”

Men trots utmaningar verkar stämningen vara god.

IT-attack mot Härjedalens kommun

– Alla vill bidra med vad de kan och är jättepeppade på att vara med och jobba i ett team, säger Linda Jäderberg som jobbar som optimeringskoordinator på HR-avdelningen.

Gunnel Gyllander som är kommunchef säger att man klarat av nyårshelgen bra inom vård och omsorgen med manuella rutiner och sedan förra veckan fungerar kommunväxeln.

– Nu kan ju folk åtminstone komma i kontakt med oss, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IT-attack mot Härjedalens kommun

Mer i ämnet