I videon kan du se de nya gruppcheferna berätta vad de har för förväntningar på de kommande nio månaderna. Foto: SVT

Nya värnpliktiga gruppchefer utbildas i Östersund: ”Jag vill lära mig skjuta”

Publicerad

För första gången sedan I5 lades ner utbildas nu gruppchefer i Östersund. I dag ryckte åtta värnpliktiga gruppchefer in för att påbörja sin värnpliktstjänstgöring vid Fältjägargruppen.

Första dagen handlade mycket om att få ordning på sin personliga utrustning och att förbereda sig på en ny tillvaro.

– Ni kommer inte att kunna titta på era mobiltelefoner hela tiden, ni kommer inte att äta på det sätt ni är vana vid och en del av er är inte vana att dela rum med andra människor, sa Joakim Lundgren, chef för värnpliktsutbildningen, när han hälsade de åtta nya gruppcheferna välkomna.

Nu har de några månader framför sig som handlar om att förbereda sig innan det fylls på med fler värnpliktiga vid Fältjägargruppen.

– I början av nästa år kommer de värnpliktiga som gruppcheferna ska leda, beställningen var 65 värnpliktiga, men det blir 35 och det är ju dessa som de här gruppcheferna ska leda, säger Joakim Lundgren.

I videon kan du se de nya gruppcheferna berätta vad de har för förväntningar på de kommande nio månaderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.