En björnjägare blev biten flera gånger av en björn utanför Lillhärdal. Foto: SVT Design

Biten av björn – klarade sig med lindriga skador

Uppdaterad
Publicerad

En jägare i Härjedalen attackerades av en skadeskjuten björn på fredagsförmiddagen. Jägaren är förd till sjukhus i ambulanshelikopter.

Larmet om attacken kom vid 10.20-tiden på förmiddagen. En skadeskjuten björn hade attackerat en jägare nordost om Lillhärdal i närheten av Härjeåsjön. Björnen hade bitit mannen på flera ställen på kroppen.

Jägaren fördes till Mora lasarett i ambulanshelikopter. Enligt uppgift från lasarettet har mannen ådragit sig lättare skador. Mannens anhöriga är underrättade.

Jägarens jaktkamrater avlivade björnen.

– Den avlivade björnen ska nu undersökas av våra besiktningsmän, säger Emma Andersson som är rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen i Jämtlands län.

Hon bekräftar att attacken skedde i samband med björnjakt och att det var den skadade jägarens jaktkamrater som avlivade björnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.