Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Per Hedström är utställningsansvarig för utställningen ”Ideal och verklighet – nordisk natur” som visas på Nationalmuseum Jamtli. Hör honom berätta om utställningen i klippet. Foto: Maria Harning/SVT

Jakt och natur i fokus på Jamtli och Nationalmuseum

Publicerad

Nu har en ny utställning öppnat på Nationalmuseum Jamtli i Östersund, en utställning med fokus på nordisk natur. Samtidigt väljer Jamtli att fokusera på jakt, på olika sätt. I klippet ovan hör du Per Hedström berätta om utställningen.

”Ideal och verklighet – nordisk natur” – Så heter den nya utställningen på Nationalmuseum Jamtli. I utställningen visas verk av till exempel Anna Boberg, Otto Hesselbom och Bruno Liljefors.

Verket ”Duvhök och orrar” av Bruno Liljefors är ett av många verk som visas på Nationalmuseum Jamtli. Foto: Maria Harning/SVT

Samtidigt fokuserar Jamtli på jakt och natur. Både med en ny utställning på museet men också i friluftsmuseet. I klippet nedan hör du museiechefen Olov Amelin berätta mer.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Museiechefen på Jamtli, Olov Amelin berättar om varför de satsar på ett jakttema i år. Foto: Maria Harning/SVT
Det är inte bara tavlor som visas på Nationalmuseum Jamtli Foto: Maria Harning/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.