Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Estrad Norrs föreställning Jämtkluringar beskrivs som en humoristisk hyllning av det jämtländska sinnelaget. Regissör och manusförfattare är Olof Runsten. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Föreställningen Jämtkluringar hyllar det jämtländska sinnelaget med humor

Publicerad

På fredag har Estrad Norr premiär på föreställningen Jämtkluringar. Den är baserad på Ola Gerhardts böcker med samma namn, och beskrivs som ”en humoristisk hyllning av det jämtländska sinnelaget”.

– Böckerna, som är skrivna av min morfar, beskriver arketyper, personligheter eller fenomen som återfinns i det jämtländska bondesamhället. Vi ville också utforska vart jämtkluringen tagit vägen idag, säger regissören och manusförfattaren Olof Runsten.

Föreställningen har premiär på Scenkonstverkstan i Östersund, men kommer efter det ge sig ut på turné i länet under oktober och november.

I klippet ovan kan du se lite av föreställningen, samt höra regissören och manusförfattaren Olof Runsten.

Turnéplan för Jämtkluringar

14/10 Scenkonstverkstan Östersund

19/10 Bräcke Folkets hus

25/10 Bredbyns föreningshus

27/10 Föreningshuset Hackås

8/11 Centrum Hammarstrand

10/11 Bäckedals Folkhögskola

13/11 Orrgården Orrviken

18/11 Scenkonstverkstan Östersund

23/11 Fyrås föreningshus

29/11 Lyransgården Fåker

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.