Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jämtland baskets tränare, Adnan Chuk, hur han ser på semifinalmotståndarna Borås. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Jämtland basket inför semifinalserien mot Borås: ”Ett bra lag, det kommer bli tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll startar semifinalserien mellan Jämtland basket och Borås. Serien spelas i bäst av sju matcher och tack vare att Jämtland slutade före Borås i grundserien så startar man med två matcher hemma i Östersund.

Bakom seriesegrarna Norrköping var det tajt i tabellen. Jämtland slutade tvåa, men på samma poäng som semifinalmotståndarna Borås samt Luleå. Jämtland har två vinster och två förluster mot Borås under säsongen, så det väntar antagligen en mycket jämn semifinalserie.

– Borås är ett mycket bra lag och det kan bli väldigt små marginaler som avgör, säger Jämtlands tränare Adnan Chuk.

Hemmaplansfördel

Semifinalserien avgöras i bäst av sju matcher och Jämtland börjar med två matcher på hemmaplan, vilket är en stor fördel menar Adnan Chuk.

– Det är såklart en fördel att få börja hemma. Vi vill ju spela inför vår publik och dessutom vill vi ju minimera resandet så mycket som möjligt. Vi reser ju mycket och långt under säsongen, så det är fantastiskt varje gång vvi får spela hemma.

Sista säsongen i klubben

Trots att Adnan Chuk skrev på ett nytt treårskontrakt med Jämtland under förra vintern, så meddelade han i slutet av februari att det här blir hans sista säsong i klubben.

Med tanke på att det är sista chansen för din del, hur sugen är du på att lyckas ta laget hela vägen till SM-guld?

Jag är nog lika sugen som alla andra coacher. Det spelar ingen roll om det är första eller sista året, man vill alltid gå så långt som det bara går.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.