Jämtlands Gymnasium blev utnämnt till Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne. Här samlas de runt TYAs vd Sigalit Slutbäck. Foto: Anders Eskilsson

Jämtlands Gymnasium utsedd till Årets Transportskola

Publicerad

– För oss är det ett kvitto på ett långt och gediget arbete med kvalitet och utveckling av utbildningen, säger Kjell-Åke Skoog, rektor, om utmärkelsen Årets Transportskola.

Bakom utmärkelsen står TYA Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd med syftet att visa på hur många skolor med inriktning transport gör en stor insats med att utbilda framtidens lastbilsförare.

Under den nationella konferensen Skolforum 2016, fick Kjell-Åke Skoog, rektor på Jämtlands Gymnasium ta emot utmärkelsen Årets Transportskola -Till Anders Jonzons minne.

Juryns motivering för årets vinnarskola är:

Med verklighetsnära arbetssätt och kompetent personal utvecklas utbildningen tillsammans med branschen. Denna skola driver framtidens utbildning redan idag. Skolan står som ett föredöme för andra skolor när nya förare skall utbildas”.

 – Vi har jobbat målmedvetet med att få till ett tätt samarbete med branschen. Det har vi lyckats med tack vare att våra lärare står med ett ben i skolan och det andra ute i verkligheten. Det är fantastiskt roligt för mig och lärarna att få ett kvitto på att det fungerar. Sen är det viktigaste att eleverna tar examen och får jobb efter utbildningen, säger Kjell-Åke Skoog, rektor på Jämtlands Gymnasium.

Anders Jonzon

Anders Jonzon vigde sitt arbetsliv åt att skapa hög kvalitet på gymnasiets transportutbildningar. Han jobbade med stora visioner och små detaljer, ofta nytänkande och innovativt, med målet att eleverna skulle bli duktiga och säkra lastbilsförare.

Utmärkelsen Årets Transportskola – Till Anders Jonzons minne tilldelas en skola som arbetar i Anders Jonzons anda. Anders gick bort efter en tids sjukdom 2014

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.