SJ tror på mer och fler tåg genom länet när Norge är klar med elektrifieringen av Meråkerbanan, men när den nu står klar vet man inte. Foto: Christian Kruse

Elektrifieringen av järnvägen mellan Trondheim och Storlien kan bli försenad

Uppdaterad
Publicerad

Elektrifieringen av Meråkerbanan mellan Trondheim och Storlien ser ut att försenas, uppger norska Adresseavisen. Anledningen är oväder, brist på arbetskraft och omfördelning av resurser.

I Norge ska den 120 kilometer långa järnvägen mellan Trondheim och svenska gränsen vid Storlien elektrifieras. På svenska sidan är elektrifieringen redan genomförd och det arbete som nu pågår är att göra detsamma på den norska sidan gränsen. Denna del av elektrifieringen skulle stå klar under 2024, men ser nu att kunna försenas.

En av anledningarna är ovädret Hans som orsakade stor skada på infrastrukturen i Norge och man tvingas därför omfördela resurser för att reparera skador på järnvägsnätet någon annanstans.

Meråkerbanan

I dagsläget kan man inte säga hur mycket försenat arbetet blir.

I klippet: Se när SVT följde med under en natts arbete av den nya elektrifierade banan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Meråkerbanan

Mer i ämnet