Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Niclas Brissman i Järpens IF (bilden) och Alexander Bernhard om vad satsningen betyder i form av mer rörelseaktiviteter för barn och ungdomar. Foto: Eva Danielsson/SVT

Järpens IF startar idrottsfritids för unga – vill få fler att röra på sig

Publicerad

Allt fler barn och ungdomar sitter framför tv, dator, telefoner och många barn har inte möjlighet att medverka på aktiviteter efter skoltid. Det vill Järpens IF ändra på genom en satsning i anslutning till skoldagen.

Nu har man startat upp idrottsfritids för barn mellan 7 och 12 år, som börjar direkt efter att skolan slutat.

– Vi kommer att spela fotboll, åka skridskor, längdåkning, ishockey, handboll, curling, dans, basket, cykel, padel, orientering, säger Niclas Brissman från Järpens IF.

Gratis för alla barn

Idrottsfritids ingår i ett tvåårigt projekt som finansieras genom 1,5 miljoner i EU-medel via Leader, och 300 000 kronor som samlats in från företagare och privatpersoner.

Föreningen har anställt två verksamhetsledare som kommer vara ansvariga för att utveckla idrottsfritids, parafotboll och motionsfotboll för äldre.

– Vi ser behovet och vill att alla ska känna sig välkomna att ta del av idrott, rörelse, motion, glädje och gemenskap på lika villkor, säger Niclas Brissman.

Det är kostnadsfritt för alla barn och ungdomar i Åre kommun att vara med på de olika aktiviteterna.

Drömmer om ett parafotbollslag

En annan del i projektet är att ordna fotbolls- och rörelseaktivitet för personer med fysiska och psykiska funktionhinder.

– Drömmen är att kunna få ihop till ett parafotbollslag, säger Niclas Brissman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer