Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Övervägande positiva reaktioner. Både Marielle Gräs och Sanna Thor hade gärna sett på en förlossningsfilm genom VR-glasögon. Ta del av deras tankar i videon ovan. Foto: Sara Leijman, SVT

Småbarnföräldrar i Östersund om en virtuell förlossningsfilm: ”Jättehäftigt”

Publicerad

På familjecentralen Gläntan i Torvalla har småbarnsföräldrar samlats. Och flera av dom tycker att det låter spännande med en virtuell förlossningsfilm. Framförallt eftersom det är filmat ur den födande kvinnans perspektiv.

– Jag som har fött med kejsarsnitt skulle verkligen uppskatta att få se det ur ett annat perspektiv, säger Marielle Gräs.

Hör vad hon och Sanna Thor tycker om en VR-film i videon ovan.

Fakta VR

Virtuell verklighet (engelska virtual reality), VR, är en datorgenererad skenvärld i vilken användaren upplever sig vara och agera.

Några aktuella tillämpningsområden är utbildning och träning, design och konstruktion, forskning och spel.

VR-tekniken har en bakgrund i flygsimulatorer som utvecklades för att möjliggöra billig och säker träning och i avancerade presentationstekniker som utvecklades för jaktplanspiloter.

Källa: Nationalencyklopedin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.