Jöran Hägglund, landshövding Jämtlands län Foto: SVT

Jöran Hägglund slutar som landshövding

Uppdaterad
Publicerad

Landshövding Jöran Hägglund kommer att lämna sitt uppdrag som landshövding i Jämtlands län. Det meddelar Länsstyrelsen på sin hemsida.

I morgon torsdag ska regeringen fatta beslut om att anställa  honom som generaldirektör på Regeringskansliet från den 1 december.

Jöran Hägglund har varit landshövding sedan 1 april 2014. I februari 2020  tillkännagavs att Jöran Hägglunds förordnande som landshövding förlängts till 31 mars 2023. Men i dag kom beskedet om att landshövdingen lämnar sitt uppdrag.

– Det har varit mycket givande och lärorikt att få vara landshövding i Jämtland i snart sju år. Dessvärre har min hälsa utvecklats negativt under en period. Sedan i somras har jag och min uppdragsgivare haft en dialog om att jag i förtid avslutar min befattning som landshövding, säger Jöran Hägglund, i ett pressmeddelande.

Vid torsdagens regeringssammanträde väntas regeringen utse länsrådet Susanna Löfgren till vikarierande landshövding och chef för länsstyrelsen fram till att en ny landshövding utsetts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer