JvB: Lovar att anställa fler inom vården

Uppdaterad
Publicerad

För Jämtlands Väl Bräcke är vården den viktigaste frågan inför valet. Det svarar partiet på en enkät som SVT gjort med alla partier som ställer upp i kommunvalet.

– Den viktigaste frågan är vården, eftersom de etablerade partierna sparar bort all verksamhet. Vi i Jämtlands Väl Bräcke kommer att anställa fler inom vården, vi kommer att se över sex timmars arbetsdag och utöka verksamheten med vårdhundar, svarar partiet.

En aktuell fråga i kommunen under mandatperioden har varit skolflytten från Pilgrimstad till Gällö. Vilken kommentar har ditt parti till det som hänt? Om ni inte anser nuvarande lösning var bra, hur skulle en bättre lösning se ut? Konkreta åtgärder?

Val 2018 Bräcke kommun

– Skolflytten och kommande skolflyttar är vi emot. Vi tror inte att eleverna ska behöva åka miltals för att få utbildning. Vi anser också att det inte ska vara stora klasser, för egentligen är det väl bra konstigt att, när det kommer till vuxna och utbildning, då ska det vara fem, tio personer i en grupp. Men när det handlar om våra barn och ungdomar, då ska det vara 20-50 elever per klass, allt annat är ekonomiskt oförsvarbart. Har inte Bräcke kommun råd med våra unga, då får vi ordna skolor genom kooperativ eller privata initiativ, svarar Jämtlands Väl Bräcke.

Hur mycket ska kommunen satsa på skidtunneln i Gällö?

– Det får inte satsas så mycket så att annan verksamhet blir lidande. Däremot har vi tagit del av intressanta upplysningar från småföretagare som redan fått en positiv ökning av intäkter från skidtunneln, bara efter ett halvt år. Men vi ställer inte upp på att skänka bort skidtunneln, för då om något, kan man säga att det blir slöseri med skattemedel. Och om den ska säljas så ska det vara ett företag eller en person som skattar i Bräcke kommun som får köpa, allt annat är slöseri med skattemedel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Bräcke kommun

Mer i ämnet