Är han på väg att bli den nye Dennis Widgren? Unge Kalpi Outtara knep direkt vänsterbacksplatsen när han anlände till Östersund. Foto: SVT Jämtland

Kalpi hoppas få stanna i ÖFK

Uppdaterad
Publicerad

En hel hop av nya spelare har dykt upp i ÖFK den här säsongen. I senaste matchen skadade sig nykomlingen Kalpi Outtara och han kan inte spela mer i år. Men han hoppas trots det att få vara kvar i klubben också i fortsättningen.

Särskilt efter sommarens transferfönster har ÖFK fått en klar afrikansk prägel. En av de nya spelarna är 20-årige Kalpi Outtara från Elfenbenskusten. Från första stund tog han över västerbacksplatsen och hade han nu inte blivit skadad så skulle han med all säkerhet ha spelat samtliga matcher från start i den nya klubben.

När det gäller språket så pratar Kalpi bara franska. Frågan är om det inte känns ensamt att komma till en ny världsdel där inga, eller i alla fall ytterst få, talar hans språk.

– Nej, jag tycker det fungerar bra. I laget finns Marco Weymans, som är belgare, och han pratar franska och han översätter när det är något jag inte förstår. Även ledaren Rafael Bermudez kan lite franska, säger Kalpi.

Trivs i Östersund

Ett orosmoln på himlen är att Kalpi varit här under höstsäsongen på ett lånekontrakt. Formellt går han nu tillbaka till sin klubb i Elfenbenskusten. Dessutom kan ju den färska skadan röra till det i jakten på nytt kontrakt.

– Jag trivs bra i Östersund. För en afrikan är det förstås väldigt kallt, men jag vänjer mig. Klubben och allt runt den känns mycket bra och mitt mål är att få fortsätta spela i ÖFK, förklarar Kalpi Outtara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.