Katarina Blind med sin dotter Hedvig. Foto: SVT Sápmi

Katarina Blind: ”Livet är komplett nu”

Uppdaterad
Publicerad

Minns ni Katarina Blind i Snåsa och hennes längtan efter barn? I fjol fick vi följa henne och sambons kamp för att få barn i minidokumentären Katarinas längtan efter barn. Nu har vi träffat henne igen för att se hur livet ser ut idag.

SVT Sápmi har i över ett och halvt år följt Katarina Blind i Snåsa i Norge. Hon och sambon har kämpat i över tio års tid för att få barn. När vi träffade Katarina i fjol försökte de genom IVF få ett syskon till Emanuel, även honom fick de kämpa länge för att få.

För ett år sen gjorde vi det här reportaget, där du var väldigt öppen. Blev det så som du önskade?

Sameradion och SVT Sápmi

– Jag tycker det är väldigt viktigt att visa alla sidor. Att det inte är en dans på rosor, det är riktigt tufft. Att saker tar tid. Om folk tror att IVF är enkelt, det är inte det, det är en tuff process. Jag ångrar ingenting och är väldigt nöjd med att visat alla sidor och varit öppen om det.

Efter all kamp och all längtan har familjen äntligen utökats med lilla Hedvig, som nu är fyra månader gammal.

– Det här är allt som vi önskat oss, vi har ju fått det. Livet är komplett nu. Kliché att säga det, men det är faktiskt sant.

Här kan du se minidokumentären Katarinas längtan efter barn på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sameradion och SVT Sápmi

Mer i ämnet