Foto: Bildbyrån

Kindberg får fortsätta som ordförande – trots åtalet

Uppdaterad
Publicerad

Åtalad för flera fall av grov ekonomisk brottslighet

Men Daniel Kindberg fortsätter som ordförande i ÖFK.

– Vi har ett årsmöte i februari. Då får medlemmarna ta ställning om de vill har kvar Kindberg som ordförande eller inte, säger klubbens medieansvarige Niklas Lidström.

Kindberg tog timeout som styrelseordförande i april efter de misstankar om brott som riktades mot honom. Sedan dess har han trots detta figurerat flitigt i klubbsammanhang, bland annat i samband med spelarrekryteringar.

Nu är åtal väckt mot 51-åringen men han kommer trots detta inte petas från rollen som ordförande i klubben.

– Daniel Kindberg har fortsatt timeout från sitt uppdrag som styrelseordförande i ÖFK. Han kommer inte att arbeta i styrelsen, säger medieansvarige Niklas Lidström.

I februari ska klubben ha nästa årsmöte. Då får medlemmarna avgöra Kindbergs framtid i styrelsen.

– Än så länge är Daniel Kindberg inte dömd för något brott. I Sverige är man oskyldig tills man är dömd. Vi avvaktar en rättegång och ser vad som händer då. Men än så länge kommer vi inte agera ytterligare i den här frågan, säger Lidström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.