Daniel Kindberg: ”Det är klart det påverkar spelarna” Foto: SVT

Kindberg: ”Jag reagerade med bestörtning”

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen kastades Östersunds lagkapten Brwa Nouri av flygplanet inför resan till allsvenska bortamatchen mot Kalmar. Klubbens ordförande Daniel Kindberg säger till SVT att han reagerade med bestörtning när han fick höra vad som hänt.

Det var strax innan planet skulle lyfta från Bromma mot Kalmar som Nouri blev utkastad från planet då han vägrat visa sin mobil för flygvärdinnan.

– Efter att ha tagit reda på fakta kunde jag konstatera att fel hade begåtts. Sedan dess har vi som förening och Nouri själv gått ut offentligt och bett om ursäkt till både flygpersonal och medpassagerare, säger Kindberg till SVT.

Östersunds FK

Hur påverkar det här stämningen i laget och uppladdningen inför matchen mot Kalmar?

– Det har jag svårt att säga då jag inte är på plats. Men det är klart att det måste påverka spelarna, säger Kindberg.

”Viktigt att stå för sina misstag”

Klubben kommer nu gå vidare med diskussioner gällande värderingsstyrda frågor, och ha en diskussion om vad som är rätt och fel.

– I ett längre perspektiv tror jag det är bra om man inte sopar sånt här under mattan. Vi har varit helt transparenta med vad som hänt. Det är viktigt att man står för sina misstag. Brwa gör rätt nu i efterhand, säger Kindberg och fortsätter:

– Det ligger i linje med hans personlighet att stå upp för sina misstag och hantera dem.

Kindberg betonar att ärendet inte utagerat på en kväll.

– Vi måste hela tiden ha med oss i resonemanget hur vi ska vara föredömen i samhället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östersunds FK

Mer i ämnet