Daniel Kindberg ny vd för Östersundshem

Uppdaterad
Publicerad

I dag offentliggjordes att Daniel Kindberg blir Östersundshems nya vd. Han tar över rodret efter Bengt Rådman och tillträder vid årsskiftet. Daniel Kindberg har de senaste åtta åren varit vd för Fältjägaren Fastigheter, som bygger Stadsdel Norr i Östersund.

– Jag är pådrivande, entusiastisk, energifull och har kompetenser att driva frågor på ett visst sätt som brukar vara lyckosamma. Mina personliga egenskaper och min bakgrund passar väldigt väl i den framtidsstrategi som Östersundshem har, säger Daniel Kindberg.

Breddar boendeformerna

Kindberg kommer från den privata fastighetsmarknaden; en marknad som kommunala Östersundshem med sina nya ägardirektiv inspireras alltmer av. Östersundshems ordförande Tord Andnor tror att Kindbergs bakgrund inom den privata fastighetsmarknaden kommer att vara ett stort plus i Östersundshems nya inriktning.

– Vi ska bygga bostäder som attraherar olika grupper i samhället. Ägarlägenheter, bostadsrätter; köpa och sälja lägenheter; på ett helt annat sätt bidra till kommunens utveckling genom ett aktivt bostadsbyggande, säger Tord Andnor.

– Jag tror att för alla oss som vill bo och leva här i Östersund, så handlar det om att ha en mångfald i boendet. Det är jätteviktigt, säger Daniel Kindberg.

Måste bli mer affärsinriktade

Kindberg kan inte idag säga om de förändrade versamhets- och avkastningskraven på Östersundshem kommer att förändra hyressättningen. Däremot konstaterar han att Östersundshem måste bli mer affärsinriktade.

– Man måste ta stor hänsyn till hur ekonomin ser ut. Det finns ingen pott av pengar att hämta från kommunen eller kommunens skattebetalare. Bolaget måste långsiktigt drivas på ett mycket affärsinriktat sätt, säger Kindberg.

Har det inte gjorts tidigare?

– Jo, men förr har det inte funnits avkastningskrav, som det gör idag.

Vill bygga mer

Efterfrågan på nya lägenheter i Östersund är stor. Ett mål som Kindberg hoppas att förverkliga som ny vd är att bidra till bostadsbyggandet i staden.

– Det hoppas jag verkligen att jag ska vara delaktig i att vi ska göra, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.