Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kjell-Åke Andersson får utmärkelsen Årets ledare i svensk ishockey. Foto: Björn B Schäfer

Efter ÖIK:s framgångar – Kjell-Åke Andersson utnämnd till årets ledare i svensk ishockey

Uppdaterad
Publicerad

Efter Östersunds IK:s avancemang till hockeyallsvenskan fortsätter triumferna för tränaren Kjell-Åke ”Kjella” Andersson. Han tilldelas hederspriset som årets ledare säsongen 2021/2022.

– Det är väldigt hedrande och otumlande när man tittar på vilka som har vunnit priset tidigare, säger han till SVT Nyheter Jämtland.

Utmärkelsen ser han som ett kvitto på långt och träget arbete inom ÖIK. Och att det går att vinna, trots att man kommer från en mindre förening.

– Det här visar att om man jobbar hårt och länge så händer det bra saker. Det hör samman med avancemanget i hockeyallsvenskan. Vi har jobbat strukturerat under flera år, då händer det bra saker.

Tar plats bredvid Håkan Loob och Sam Hallam

Hederspriset har utsetts av Kamratföreningen Ishockeyjournalisterna sedan 1992 och Kjell-Åke Andersson sällar sig nu till en lång skara eminenta namn inom svensk ishockey. Tidigare har bland annat Håkan Loob, Roger Rönnberg och Sam Hallam fått priset.

Kjell-Åke Andersson själv nämner familjen som särskilt betydelsefull för att han ska ha kunnat lyckats med hockeyn.

– Och framförallt min fru. Jag har åkt buss mycket och varit borta. Hon har kanske inte alltid varit helt förstående, men hon har varit stöttande.

”En idrottens och ishockeyns man i ordets rätta bemärkelse. Efter 35 år som trotjänare i klubben i hans hjärta blev hans drömmar verklighet. Östersunds IK blev klart för Hockeyallsvenskan efter ett sällsynt skådat slutdrama.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.