• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ungarna tindrar med ögon när de får reda på att jag varit med Joel och Henrik, man stiger lite i graderna som tränare” – hör Kjelle Carlsson berätta i klippet ovan. Foto: Eva Danielsson/SVT

Kjelle har lett hockeyskola i Järpen i över 30 år – nu är han nominerad till Årets eldsjäl

Publicerad

Hundratals ungar har genom åren gått hockeyskola i Röjsmohallen i Järpen under Kjelle Carlssons ledning. Varav de mest framgångsrika är storstjärnorna bröderna Joel och Henrik Lundqvist.

78-årige Kjelle Carlsson, som varit med sedan ishallen byggdes i Järpen 1991, har blivit nominerad som årets eldsjäl på Tidernas Hockeygala:

– Jag är en som jobbar på som aldrig blir utkickad härifrån, säger Kjelle med ett leende.

Kjell Carlsson har arbetat som både VA-ingenjör, grundskollärare och liftvärd i Åre kommun. Samtidigt har han i över 30 år har varit i ishallen och lärt barn spela hockey.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.