Anders Söderberg är trefaldig olympier i rodel och projektledare för upprustningen av rodelbanan. Foto: Fredrik Lundmark, SVT

Rodelbanan i Hammarstrand rustas upp av entusiaster inför vintern

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har ett femtontal frivilliga från hela landet varit på plats i Hammarstrand för att rusta upp rodelbanan inför kommande vinter.

Coronapandemin har gjort det är svårare för de svenska utövarna att hitta möjligheter att träna. Det är till exempel oklart när norska Lillehammer, dit svenskarna ofta åker, kommer öppna för säsongen.

Viktig med bas på hemmaplan

Eftersom Hammarstrand har landets enda bana för bob, rodel och skeleton så är det extra viktigt att få den åkbar redan i vinter. Men eftersom banan inte har nyttjats på ett antal år finns ett behov av upprustning.  

Anders Söderberg, trefaldig olympier i rodel, är projektledare för upprustningen. Han menar att banan kommer att vara en viktig del av vinterns träning.

– Det är A och O att vi får den i åkbart skick, även om det inte handlar om hela banan till denna vinter. Klarar man av banan här i Hammarstrand så klarar man vilken bana som helst, så för juniorer till exempel är det en perfekt förberedelse inför världscup.

Se mer från helgens arbete i Hammarstrand i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.