Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under onsdagen besökte kronprinsessan Sonfjällets nationalpark och fick en guidad tur av Jämtlands länsstyrelse och naturguiden Ann-Charlotte W-Bergström från Hede. Hör vad hon tyckte om den guidade turen och sin egen skidform i klippet ovan. Foto: Maria Broberg/SVT

Klarblå himmel och strålande sol när kronprinsessan besökte Sonfjället

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen guidade Jämtlands länsstyrelse och naturguiden Ann-Charlotte W-Bergström från Hede kronprinsessan Victoria runt i Sonfjällets nationalpark på skidor. Från Nysäterns fjällgård tolkade hela sällskapet efter en skoter upp till fjällstugan där en utomhuslunch serverades innan den guidade skidturen genomfördes i nationalparken.

Kronprinsessan har planerat att besöka alla Sveriges 30 nationalparker för att uppmuntra till friluftsliv och visa på vilka naturupplevelser som finns i Sverige. Sonfjället var den tredje parken hon besökte.

– Det var fantastiskt att få göra den här turen med så många kunniga personer från länsstyrelsen bland annat just också för att lära sig, lära mig, mer om inte bara nationalparken utan om naturtypen i stort, säger kronprinsessan Victoria.

Tidigare har hon besökt de mer sydliga nationalparkerna Färnebofjärden och Garphyttan.

Stannar ett tag till i Jämtlands län

Efter besöket åkte kronprinsessan vidare mot Åre Business Forum och efter det besöket kommer hon att träffa företagare i området innan hon vänder hemåt till Stockholm igen. 

Hör vad kronprinsessan tyckte om besöket i Sonfjällets nationalpark i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.