Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Programledaren Camilla Kvartoft är på klimatjakt i Jämtland. Hon började i Lillänge i Östersund. Hör vad hon är ute efter. Foto: SVT/ Björn B Schäfer

”Klimathoppet” nytt SVT-program – Camilla Kvartoft letar lösningar i Jämtland

Uppdaterad
Publicerad

14 mars börjar SVT sända ett nytt program om klimatförändringarna. Programledare är Camilla Kvartoft som ska leta kreativa lösningar runt om i Sverige. Nu är tv-teamet i Jämtland.

– Jag undrade vad det var för framfusig person, säger Anders Lundqvist från Vemdalen som blev intervjuad när han laddade sin elbil i Lillänge i Östersund.

Ska programmet ”Klimathoppet” komma bort från domedagskänslan som många kan känna när klimatrapporterna avlöser varandra?

– Ja precis, vi vill hitta konstruktiva lösningar, säger Camilla Kvartoft. Här i Östersund ska vi bland annat göra om elbilar och vi ska vidare till Krokoms kommun.

Programmet kommer att sändas i SVT 1 och kommer att gå att se på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.