default_caption

Klockrånarna i rätten

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagsmorgonen startar rättegången mot de två män som åtalats för det brutala rånet mot en klock- och juvelerarbutik i Sundsvall för en månad sedan. Männen greps på bar gärning utanför butiken av privatpersoner – men nekar ändå.

Kent Watch & Jewellery i centrala Sundsvall har rånats ett tiotal gånger på åtta år, och när två maskerade män gick lös på både inredning och butikspersonal med tillhyggen på morgonen den 18 februari, var det flera privatpersoner som kände att det var nog.

En grupp unga killar sprang i kapp en av rånarna, brottade ner honom och höll honom till polisen kom – den andre rånaren övermannades på gatan utanför butiken bland annat av personal från ett bankkontor intill.

Klockrån i Sundsvall

Nekar till allt

Men de båda männen, bägge från Hoforstrakten, har visat upp en stursk attityd i förhören. De har knappt velat prata alls, men de nekar i sten till att ha någonting med rånet att göra över huvud taget – och de påstår att de inte ens varit på platsen när rånet begicks.

Ändå hittades exklusiva klockor från butiken värda minst en halv miljon kronor i männens väskor.

I dag får de alltså chansen att utveckla sina resonemang inför Sundsvalls tingsrätts ledamöter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klockrån i Sundsvall

Mer i ämnet