Narkotika som tagits i beslag under polisens utredning. Foto: Polisen

Knarkhärva med kopplingar till Åre och Nälden – ett kilo amfetamin i beslag

Uppdaterad
Publicerad

Sju personer sitter häktade misstänkta för bland annat grovt narkotikabrott. Polisen har i samband med detta tagit i beslag bland annat tusentals tabletter och ett kilo amfetamin.

En man boende i Nälden misstänks ha förvarat och sålt över 5000 narkotikaklassade tabletter, ett kilo amfetamin, två hekto cannabis och 800 gram hasch. Narkotikan ska också ha sålts till två norrmän, en man och en kvinna, som haft för avsikt att sälja vidare preparaten i Norge.

En man från Åre misstänks för medhjälp till grovt narkotikabrott efter att ha kopplat samman mannen i Nälden med de norska köparna.

Norrmännen, som greps på ett hotell i Östersund, misstänks för grovt narkotikabrott.

Åremannen misstänks också för tre fall av narkotikabrott, då han ska ha förvarat bland annat cannabis, amfetamin och MDMA. Han ska även ha sålt hash till två män boende i Åre.

Gripandena har skett mellan slutet av september och mitten av oktober i år. Kopplingarna mellan de inblandade personerna har kunnat styrkas efter att polisen granskat konversationer från en krypterad mobilapp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.