Sirius välkomnar ÖFK med hälsning som blivit viral

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds allvenska fotbollslag forsätter att slå världen med häpnad. Vinst i premiärmatchen i Europa Leagues gruppspel och hemma i Östersund höjs röster för att det bör resas en staty över tränaren Graham Potter och inför bortamatchen mot Sirius på söndag har uppsalalagets välkomsthälsning på sociala medier blivit viral.

Efter matchen igår intervjuades ÖFK:s Hosam Aiesh av SVT sports Tobias Jonsson och Hosam som sa att det mest var släkt och fans som var glatt förvånade.

– Vi tror på oss själva och vi visste att vi kunde komma hit och ta tre poäng och det gjorde vi.

”Fullt fokus på Sirius”

Men han höll med om att segern i går var en stor händelse.

– Det är jättestort , det är historia ju, men vi vill skriva mer historia och ska vi fira för mycket och hålla på så tror jag att det inte blir så mycket mer, så nu är det fullt fokus på Sirius och sedan resterande matcher...

Välkomsthälsning sprids i sociala medier

Östersund möter Sirius i allsvenskan på söndag och det laget brukar hälsa sina gästande motståndare välkomna på sociala medier med hjälp av revymakaren Jacke Sjödin och en kör. När han skaldade inför ÖFK:s kommande besök hade han med sig kören La Capella och det klippet har redan blivit viralt. På fredagseftermiddagen hade det visats 75 000 gånger och delats 1 300 gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.