– Vi håller nu på och titta på olika lösningar för att kunna öppna en förskola igen i Storlien, säger Daniel Danielsson (C) ordförande kommunstyrelsen Åre. Foto: SVT

Kommunalrådet öppnar upp för ny förskola i Storlien

Publicerad

Förskolan i Storlien lades ner 2017 på grund av att underlaget av förskolebarn var för litet. Men i och med handelsområdet och en massa nya arbetstillfällen så hoppas kommunen att fler barnfamiljer flyttar till Storlien och nu tittar man på att åter öppna en förskola här.

– Vi letar efter lokaler för att öppna en ny förskola, det är få barn i Storlien idag men nu finns det en stor chans att det kommer fler barn, säger Daniel Danielsson (C) ordförande kommunstyrelsen Åre.

Nytt reningsverk byggs

– Vi har fattat beslut om bygget av det nya reningsverket, det skapar förutsättningar för nya utvecklingar i Storlien ska kunna ske, säger Daniel Danielsson (C).

Flera bostäder

– Det är viktigt att det byggs nya hyresrätter och det har vi ställt som krav i exploateringsavtalen att det ska skapas utrymme för det i anslutningen till etableringen av handelsområdet, säger Daniel Danielsson (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.