Anders Wennerberg, kommundirektör och AnnSofie Andersson (S), ordförande i kommunstyrelsen Foto: SVT

Kommunen fortsätter betala sponsring för ÖFK

Uppdaterad
Publicerad

Östersunds kommun fortsätter att betala ut sponsorspengar till Östersunds Fotbollsklubb. Det står klart efter ett möte under måndagen.

Det var i fredags som kommundirektören Anders Wennerberg meddelade att utbetalningarna av sponsorspengar till ÖFK avbröts, efter brottsmisstankarna mot klubbens ordförande Daniel Kindberg.

– I det avtal som tecknats finns en klausul som innebär att vi får dra oss ur överenskommelsen om ÖFK skulle ägna sig åt oegentligheter eller något som strider mot den värdegrund vi varit överens om, sade Wennerberg i fredags.

Möte med ÖFK

Beslutet förvånade kommunstyrelsens ordförande AnnSofie Andersson (S), som inte höll med kommundirektören. Nu har de båda haft ett möte med ÖFK och diskuterat igenom situationen.

”Vi är överens med ÖFK om en plan framåt som innebär att kommunen betalar ut sin kostnad för sponsringen uppdelat under året för att löpande kunna följa händelseutvecklingen. Vi kommer också ta fram en gemensam värdegrund för relationen oss emellan. Denna ska utvärderas under året.” skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.