Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Thomas Hallberg, verksamhetschef för grundskolorna i Östersunds kommun, om varför Östbergsskolan ska vara stängd en dag. Foto: Maria Harning

Östbergsskolan på Frösön stängs efter skadegörelse

Uppdaterad
Publicerad

Östbergsskolan kommer att hålla stängt under onsdagen 30 november. Detta för att personalen ska kunna kraftsamla mot klotter och skadegörelse.

Beskedet kom på kommunens hemsida i fredags. Under hösten har stöket eskalerat. Det har lett till störningar och oro för både elever och lärare.

Enligt Thomas Hallberg, verksamhetschef för grundskolan i Östersunds kommun, har tidigare åtgärder inte haft önskad effekt. Därför väljer man att bomma igen skolan under en hel dag.

Tidigare har man bland annat försökt med längre öppettider i fiket, erbjuda olika rastaktiviteter, samt att vara fler vuxna på skolgården och i korridorerna.

Eleverna Alma Murén och Kalle Andersson som går i nian tycker att det har blivit värre under hösten.

– Det har inte varit så här ofta som det är nu, säger Alma Murén.

– Det behövs hårdare tag, säger Kalle Andersson.

Hör mer från eleverna i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alma Murén och Kalle Andersson som går i nian på Östbergsskolan tycker det är bra att skolpersonalen får en dag att diskutera skadegörelsen på skolan. Foto: Maria Harning/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.