Körning med motorfordon på is, watercross och helikopterskidåkning bör ingå i utredningen kring en ny terrängkörningslag anser Naturvårdsverket. Foto: SVT och Nisse Schmidt, TT

Körning på is, watercross och heliskiing bör utredas

Publicerad

Även heliskiing, så kallad watercross och körning med motorfordon på is, bör tas med i utredningen kring en ny terrängkörningslag. Det menar Naturvårdsverket som lämnat en hemställan till regeringen.

Förra året beslutade regeringen att utreda terrängkörningslagen. Den anses omodern och inte anpassad efter hur det ser ut i dag med olika former av terrängkörning.  Men i direktiven till utredningen står inget om varken elcyklar, körning med fordon på is, watercross* eller helikopterskidåkning.

Därför har Naturvårdsverket nu skickat en hemställan till regeringen om att även de här formerna av trafik i terrängen bör ingå i utredningen.

*watercross betyder att man kör snöskoter på öppet vatten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer