Liftkortspriserna har ökat med nästan 40 procent

Uppdaterad
Publicerad

Sportloven har dragit i gång och många planerar för dagar i skidbacken. Men att åka skidor utför kostar – rejält. SVT har tagit reda på vad en veckas liftkort kostar för en hel familj på de två stora skidorterna Sälen och Åre.

Att jämföra liftkortspriser kan vara svårt då priserna kan variera från vecka till vecka. SVT har tittat på vad en familj får betala för en veckas liftkort under sportloven.

På sex år har familjens liftkort blivit drygt 40 procent dyrare i Sälen och 36 procent dyrare i Åre. Jämfört med den genomsnittliga prisutvecklingen, Konsumentprisindex, så är det en kraftig höjning.

I videon ovan kan du se vad en familj fick betala 2016 – och vad de får betala nu.

Så gjorde vi:

Vi har tittat på vad en familj bestående av två vuxna och två ungdomar får betala för en veckas liftkort nu under sportloven på de två största skidorterna Sälen och Åre.

Ungdomar enligt Skistar är 7 till 17 år.

Vi har sedan jämfört det med vad det kostade 2016.

2016 hade Skistar enhetliga priser för alla sportlovsveckor.

I år är priserna olika beroende på vilken vecka man väljer.

I vår jämförelse valde vi priset som gäller när du köper via app eller internet. I butik är priset något dyrare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.