Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Släckningsarbete på travet i Östersund. Foto: SVT

Kraftig rökutveckling på Östersundstravet

Uppdaterad
Publicerad
Under fredagsmorgonen har det vällt ut rök från Totohallens tak på Östersundstravet. Enligt travbanechefen är stora delar av hallen förstörd av en brand inne i konstruktionen.

Det första larmet kom in vid halv fyra på fredagsmorgonen. Röken var kraftig och vällde ut över travbanan, men inga personer skadades. Räddningstjänsten hämtade vatten från byggnaden som rymmer krogen Spiltan, samtidigt som ett flertal brandmän arbetade på taket till Totohallen.

Det är ännu oklart vad som orsakat den kraftiga röken, eftersom brandhärden inte är lokaliserad. Det har inte synts några öppna lågor då det brunnit inne i själva konstruktionen.

Kraftig rökutveckling i Totohallen

Totohallen är byggd utanpå den gamla hallen och det finns två tak, vilket försvårat släckningsarbetet.

Tävlingarna inte hotade

All spelverksamhet hanteras inne i hallen och där finns även sekreteriatet. Travbanechefen Jan Quicklund säger till P4 Jämtland att det inte är någon fara för själva tävlingsverksamheten, men att stora delar av hallen är förstörd.

Östersundstravets chef Jan Quicklund.

– Det ser något bättre ut än tidigare. Det är mindre risk för spridning men det är ännu inte över. Vi kommer eventuellt minska ned på bemanningen om ett tag, säger Martin Jonsson, inre befäl på räddningstjänsten, under morgonen.

Stor förstörelse

Vid 13.30 berättar Jonsson att det inte längre ryker ur byggnaden och att räddningstjänsten håller på att avveckla insatsen men lämnar en mindre styrka för att hålla koll.

– Vi vet inte brandorsaken. Byggnaden är mycket förstörd av både av rök och vatten. Det ska vara någon vattenledning som gått sönder också i samband med branden, säger Martin Jonsson.

Brandorsaken ska utredas men under förmiddagen fanns ingen misstanke om brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer