Krismöte i Krokom

Uppdaterad
Publicerad

Efter avslöjandet att Sverigedemokraternas ordförande i nordvästra Jämtland, Marie Stensby, uttalat sig nedsättande om ensamkommande flyktingbarn på sajten Avpixlat ska kommunledningen utreda hur man ska hantera händelsen.

Direkt på tisdagsmorgonen samlades Krokoms kommunledning och kommunstyrelse för att reda ut hur man ska gå vidare med avslöjandet. Kommunen ser allvarligt på att Marie Stensby (SD) använt sig av kommunens mejladress när hon kommenterade på sajten Avpixlat.

– Vi behöver prata med den fackliga organisationen och våra jurister på Sveriges kommuner och Landsting för att titta på de rättsliga aspekterna, säger kommunchefen Ola Skyllbäck.

Önskade livet ur flyktingbarn

Den stora frågan för kommunledningen är om hon kan jobba kvar som musiklärare på den kommunala musikskolan.

– Det är det vi ska se över nu. Personligen anser jag att sådana uttalanden strider mot våra värdegrunder men det finns också lagstiftning om yttrandefrihet och polistisk frihet i vårt land. Det är det vi ska väga av, säger Ola Skyllbäck.

Marie Stensby själv har inte gått att nå under förmiddagen. Enligt hennes arbetsgivare är hon sjukskriven.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Önskade livet ur flyktingbarn

Mer i ämnet