• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: SVT

Kritik mot vindkraftsutbildning

Uppdaterad
Publicerad

Utbildningen till vindkraftstekniker i Strömsund får kritik för att man ändrade kursplaner med kort varsel. Obligatorisk närvaro infördes i planen efter att den var fastställd.

Det är en person som började utbildningen hösten 2012 som gjorde anmälan till Myndigheten för yrkeshögskolan, som är den myndighet som har tillsynsansvaret för yrkesutbildningar.

Enligt anmälan så infördes obligatorisk närvaro som ett kriterium för att bli godkänd väldigt sent, efter det att kursplanen blivit godkänd. Därmed var kravet på närvaro inte förenligt med kursplanen.

Men eftersom utbildningsansvariga har gett deltagarna möjlighet att komplettera utbildningen på annat sätt så nöjer sig Myndigheten för yrkeshögskolan med detta. Inga nya krav kommer att ställas på skolan, men man får kritik för att kursplanen ändrades.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.