Foto: SVT

Krokom är bästa skolkommun länet

Publicerad

Lärarförbundet har i sin årliga rankning av skolkommuner i landet utsett Krokom till den bästa i Jämtlands län.

För sjuttonde året i rad presenterar Lärarförbundet sin rankning Sveriges Bästa skolkommun. I Jämtlands län toppas listan i år av Krokoms kommun, Bergs kommun och Östersunds kommun. Krokom placerar sig som nummer 44 i hela landet.

– Bästa skolkommun har blivit en årlig dörröppnare till viktiga diskussioner med kommunen som är lärarnas största arbetsgivare om vad som leder till goda skolresultat. I år har vi också ett nytt avtal att ta med oss in i diskussionen om lärarnas förutsättningar att få göra ett bra jobb. Det sätter fokus på arbetsgivarens ansvar för det ­arbetsmiljöarbete som gör verklig skillnad på varenda skola och förskola, säger Helen Åsemar, ordförande Lärarförbundet Krokom i ett pressmeddelande.

Försämring för sju kommuner

Hela sju av åtta kommuner i Jämtlands län försämrar sin placering i Lärarförbundets årliga rankning Bästa skolkommun. Krokom är länets bäst rankade kommun medan Ragunda är länets lägst rankade kommun på 279:e plats bland landets 290 kommuner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer