Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Någon körde under natten till söndag in en stulen hjullastare i väggen på en byggnad med affärer i Bräcke. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

Krossade väggen på affärslokal i Bräcke med stulen hjullastare

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på söndagsmorgonen körde någon in en hjullastare i väggen på en byggnad som inrymmer apotek och systembolag i Bräcke.

Det har blivit ett större och ett mindre hål i byggnadens vägg, och delar av tegelfasaden har rasat ner. Polisen rapporterar att ingen gärningsperson fanns kvar när de anlände, och att det är oklart om någon varit inne i lokalerna.

Hjullastaren, som står kvar på platsen, är stulen, och polisen spärrade av för att göra brottsplatsundersökning.

Presstalesperson Marie Andersson uppmanar allmänhet som kan ha sett något i samband med händelsen att kontakta polisen på telefon 114 14.

Stora materiella skador

Hur stora skadorna är på byggnaden är fortfarande oklart, men förutom själva hålen i väggen så gick även vattenledningar sönder. Allt inkommande vatten till byggnaden är nu avstängt, men mycket vatten han läcka ut.

Annamaria Vintersten, platschef på apoteket i Bräcke, säger till SVT Nyheter Jämtland att hon blev mycket upprörd när hon fick reda på vad som hänt.

– Jag blev förbannad helt enkelt. Många, speciellt äldre, behöver kunna hämta ut mediciner och nu tvingas de åka till Ånge eller Östersund i stället.

Hoppas kunna öppna snabbt

Under polisens arbete har varken fastighetsägaren eller butikspersonal kunnat gå in i lokalerna för att bedöma skadorna.

– Vi vet ju inte så mycket ännu men jag tror kanske att skadorna är större i systembolagets lokaler, även om det runnit över en hel del vatten till apoteket också. Jag hoppas verkligen att vi kan öppna igen snabbt, i bästa fall kanske redan till på tisdag, säger Annamaria Vintersten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.