Kvinna fastnade i gyttjehål

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna gick ned i ett gyttjehål på Frösön. Polisen kunde hitta henne eftersom hon bar en GPS-klocka. Hon fick föras till sjukhus, men mår efter omständigheterna bra.

Vid elvatiden på tisdagsförmiddagen larmades polisen om att en kvinna försvunnit från ett boende på Frösön i Östersund. Kvinnan ska ha varit borta enda sedan klockan sex på morgonen, men när personalen inte kunde hitta henne larmade de polis.

Kvinnan var utrustad med GPS-klocka och när polisen varit på boendet kunde de definera ett begränsat sökområde där kvinnan borde befinna sig.

Polisen tog hjälp av hundar och letade i det aktuella området och hittade kvinnan strax efter att sökinsatsen inletts. Hon hade gått ner sig djupt i ett gyttjehål ute i ett sumpigt skogsområde 3,5 km från boendet. Hon hade fastnat i hålet och kunde inte komma loss.

Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans för kontroll. Hon var kall och frusen men mår efter omständigheterna bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.