Kontanter och en gravid kvinna. Foto: Fredrik Sandberg/ TT & Lise Åserud/ TT

Kvinna lurade man på pengar – sade att hon var gravid

Publicerad

En man från Bräcke lurades av en kvinna på 34 000 kronor över en period på några månader. För att förmå mannen att göra betalningarna har hon sagt att hon varit gravid men mannens barn. 

En kvinna från Stockholmsområdet ska ha lurat en man från Bräcke kommun att hon var gravid med hans barn. Med graviditeten som anledning har hon enligt en tingsrättsdom förmått mannen att föra över tusentals kronor i månaden till kvinnans bankkonto. Totalt ska hon ha lurat till sig över 34 000 kronor.

Ljög om kejsarsnitt

Under den påstådda graviditeten träffades de två knappt och när den skulle ha varit över men inget barn fanns att visa upp påstod kvinnan att det dött vid förlossningen. Att ett akut kejsarsnitt hade krävts och att barnet inte gått att rädda efter ingreppet.

Skyller på tablettmissbruk

Utbetalningarna till kvinnan ska ha skett under sex månader 2016. I själva verket hade kvinnan varit gravid med mannens barn i sex till åtta veckor men fått missfall. Att hon valde att upprätta lögnen om att graviditeten fortsatte skyller hon på att hon under den perioden missbrukade tabletter.

Döms för bedrägeri

Kvinnan döms av tingsrätten för bedrägeri och straffas med villkorlig dom med 100 timmar samhällstjänst. Därtill ska hon också betala cirka 50 000 kronor i skadestånd till mannen. Kvinnan har tidigare dömts för två fall av bedrägerier.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer